Tekenhalsband

Tekenbanden van paracord met EM-X keramische kralen.

De halsbanden zijn verkrijgbaar in iedere maat die u wenst.

De hoeveelheid kralen per halsband verschilt per lengte van de halsband.

Vanaf € 6.60

Ga door om de tekenhalsband te bestellen.

M- keramiek is keramiek gebakken van met EM (Effectieve Micro organismen) gefermenteerde klei. Er zijn geen bekende bijwerkingen bij het gebruik van EM-technologie. EM-technologie is voor zowel mensen als huisdieren geschikt.

Alle  banden worden op maat gemaakt en zijn dus voor elk formaat hond geschikt. Door de sluiting zijn ze niet geschikt om een riem aan vast te maken en worden dus gewoon naast de halsband gedragen. 
Blijf na de wandeling de hond wel altijd controleren, want net als bij andere anti-tekenproducten, geeft de band geen 100% garantie. Wel belangrijk is om de band zoveel mogelijk om te laten. Bij wild spelen mag de band natuurlijk af, maar probeer de band, zeker de eerste weken, zoveel mogelijk dag en nacht om te laten. De werking van de anti-tekenband is per hond verschillend, over het algemeen duurt het ongeveer 3 weken voor de band zijn werk goed doet en de hond minder aantrekkelijk maakt voor teken om zich in vast te bijten.
Door de kralen iedere 14 dagen even goed met koud water af te spoelen om vuil en huidschilfers te verwijderen, blijft de band optimaal werkzaam. Het bandje kan afgespoeld worden met gewoon water, eventueel borstelen met een zachte tandenborstel. (zo min mogelijk over het band zelf). Daarna de band in de zon of onder een uv-lamp laten drogen om de micro organismen weer te activeren. Gebruik geen zeep bij de anti-tekenband. Doe bij het wassen van de hond de band even af, want zeep kan de werking van de kralen verminderen.
Zwemmen van de hond met de tekenband om is geen enkel probleem, zolang het maar niet in chloorwater is. Zolang de kralen steeds geregeld gereinigd worden, kan de band jarenlang meegaan.
Het paracord is sterk en de band kan buiten het tekenseizoen zonder problemen worden opgeborgen om wanneer nodig weer uit de kast te worden gehaald. De kralen zijn van keramiek en dus wel iets kwetsbaarder.