De verzorging thuis

De verzorging van de hond begint al vanaf dag 1 thuis. De hoeveelheid verzorging en in welke mate deze gegeven moet worden is geheel afhankelijk van de vacht van de hond.
Thuis moet de hond al leren dat hij/zij overal aangeraakt en opgepakt wordt. Het aanraken en oppakken van de hond moet op een spelenderwijze en vriendelijke manier geleerd worden zodanig dat dit voor de hond geen angst of agressie opwekt. Het zal dan voor de hond dan ook de normaalste zaak zijn in de trimsalon als deze zijn trimbeurt ondergaat.
Als de hond de vachtverzorging als plezierig ervaart, is dit ook band versterkend tussen baas en hond.
EEN GOEDE VERZORGING THUIS SCHEELT VOOR DE HOND EEN TRAUMA IN DE TRIMSALON.

Ook is de puppysocialisatie uurtje meer dan noodzaak. U mag tijdens dat uurtje zelf uw pup wassen en drogen , onder toezicht van de trimster. Tijdens het wassen en drogen leert u ook hoe u uw hondje het beste kan wassen en drogen. De juiste manier is voor de hond zoveel aangenamer dan als het fout gaat. Voor veel honden is wassen en vooral ook het fohnen een dingetje op zich. Daarom is het belangrijk dat hier voldoende aandacht aan geschonken wordt en ook thuis daar goed mee omgegaan wordt om het voor de hond zo aangenaam en normaal mogelijk te laten zijn/worden.

Knip/Effileer en Scheerhonden (oa Poedel, Labradoodle, Boomer, Shih Tzu en Yorkshire Terrier) hebben een zeer regelmatige vachtverzorging nodig. Deze vachtverzorging bestaat uit het vrij houden van klitten/vilt van de vacht met behulp van borstels en kammen. Deze vachtverzorging is meestal dagelijks tot minimaal 3x per week noodzakelijk om de vacht klitvrij te houden.
Benodigde trimbeurt (altijd afhankelijk van de vacht) is om de +/-5 tot 12 weken.

Ruwharige honden ( oa ruwharige jack russel, ruwharige teckel, cairn terrier) volstaan door er af en toe te kammen met een kam met ijzeren pennen.
Benodigde trimbeurt is om de 3 tot 6 maanden. (Vanaf medio 2015 worden er geen ruwharig grote honden en Cairn Terriërs als klant aangenomen).

Stokhaarhonden ( labrador, berner sennen, de meeste herder soorten) moeten zoveel mogelijk met rust gelaten worden omdat men dan het verharen gaat stimuleren. Heeft de hond lange haren bijv. op de borst,broek of vlaggen van de voorbenen dan kunnen deze regelmatig met een ijzeren kam voorzichtig doorgekamd worden om de vacht ook  hier klitvrij te houden.
Benodigde trimbeurt is meestal 2x per jaar.