De verzorging thuis

De verzorging van de hond begint al vanaf dag 1 thuis. De hoeveelheid verzorging en in welke mate deze gegeven moet worden is geheel afhankelijk van de vacht van de hond.
Thuis moet de hond al leren dat hij/zij overal aangeraakt en opgepakt wordt. Het aanraken en oppakken van de hond moet op een spelenderwijze en vriendelijke manier geleerd worden zodanig dat dit voor de hond geen angst of agressie opwekt. Het zal dan ook voor de hond dan ook de normaalste zaak zijn in de trimsalon als deze zijn trimbeurt ondergaat.
Als de hond de vachtverzorging als plezierig ervaart, is dit ook band versterkend tussen baas en hond.
EEN GOEDE VERZORGING THUIS SCHEELT VOOR DE HOND EEN TRAUMA IN DE TRIMSALON.

Knip/Effileer en Scheerhonden (oa Poedel, Labradoodle, Boomer, Shih Tzu en Yorkshire Terrier) hebben een zeer regelmatige vachtverzorging nodig. Deze vachtverzorging bestaat uit het vrij houden van klitten/vilt van de vacht met behulp van borstels en kammen. Deze vachtverzorging is meestal dagelijks tot minimaal 3x per week noodzakelijk om de vacht klitvrij te houden.
Benodigde trimbeurt (altijd afhankelijk van de vacht) is om de +/-5 tot 12 weken.

Ruwharige honden ( oa ruwharige jack russel, ruwharige teckel, cairn terrier)volstaan door er af en toe te kammen met een kam met ijzeren pennen.
Benodigde trimbeurt is om de 3 tot 6 maanden. (Vanaf medio 2015 worden er geen ruwharig honden als klant aangenomen).

Stokhaarhonden ( labrador, berner sennen, de meeste herder soorten) moeten zoveel mogelijk met rust gelaten worden omdat men dan het verharen gaat stimuleren. Heeft de hond lange haren bijv. op de borst,broek of vlaggen van de voorbenen dan kunnen deze regelmatig met een ijzeren kam voorzichtig doorgekamd worden om de vacht ook  hier klitvrij te houden.
Benodigde trimbeurt is meestal 2x per jaar.

voor alle ras en rasloze honden